-Våga lita på din inre kompass.

Kraften och energin är ingens monopol.

Ingen har copyright på den. Den är allas vårt innersta väsen.

Det är min åsikt och så vill jag börja min presentation. Kreativitet, skapandet, skrivandet och studerandet är något jag brinner för.

Sätta en titel på mig, det vill jag inte göra.

Jag anser att det är lätt att gömma sig bakom en titel, utbildning eller position för att slippa möta människor utifrån sitt sanna jag, det blir väldigt lätt att dölja sig själv.

Istället är jag den jag är och det får skina igenom allt jag gör.

Jag har valt att låta mitt liv handla om det inre, sökt inom mig för att finna den djupa glädjen, kärleken och kraften. Förvandlat sår och smärtor till kärlek och medvetenhet. Via studier, kurser och utbildningar jag utfört genom livet har sökandet varit drivkraften, vilket lett mig vidare till inre vishet. 

Göra en resa inåt, behöver inte innebära att dra sig undan och leva ett liv i stillhet-tvärtom.

För mig har det handlat om att helhjärtat ta till sig uppgiften att vakna upp.

Utmana sig själv är det första steget.

Det kan vi göra med hjälp av utbud av meditationer, lekfullhet, hälsa, psykoterapier, kroppsbehandlingar, kreativitet, humor och hårt arbete med oss själva. Om vi tänjer på vår egen trygghetszon klarar vi mer och blir desto modigare.

Modiga människor gör saker, fastän de är rädda.

Kropp och själ är i stort samspel med varandra och vi bör bli observanta på hur vi tänker, lever och agerar mot oss själva och andra. Det har stor betydelse för vår egen hälsa. Jag brukar använda orden balans-harmoni-sinnesro under mina behandlingar. Mycket handlar om att vara i balans, både kroppsligt och själsligt.


Kroppen vi bor i ger oss signaler. Vi kan hamna i obalans, och vår livsenergi flödar inte, s.k blockeringar. Det är då värk-smärta-sjukdomar ofta slår till. Människors känslor behöver komma upp till ytan, och oftast är det jobbigt att göra den speglingen över vad vi själva gjort för val i vårt liv. De flesta av oss känner någon vän, bekant eller familjemedlem som undviker sina problem genom att projicera dem på andra och lägga skulden på dem fast det i själva verket är hans eller hennes egna. Vem har inte varit med om, under livets resa, att beskylla någon annan för sitt eget hanterande?

Men projektioner leder bara till stagnering.

Inget effektivt sätt att göra sig av med problem, och många av dessa människor är dömda att känna sig olyckliga hela livet, så länge de fortsätter i samma spår. Du har en uppgift att leva upp till och det är att göra dig själv upplyst.

Medvetenhet ger mig styrka, meditation ger mig stillhet.

Meditation för mig är inte att bara sitta tyst och stilla, jag tycker det har blivit alldeles för mycket fokus på hur vi ska meditera i positioner hit och dit och att det enbart går ut på att befinna sig i tystnad.

Det finns inget rätt eller fel i vad som kallas meditation. För mig är det att vara här och nu i det jag gör. Lyssna på musik, vika tvätt, laga mat, promenera, åka skidor, dansa, yoga, åka mc, etc, det behöver inte vara mycket svårare än så. Det är även att jag vågar stå för mina egna åsikter, allt har en betydelse för vår resa inåt, att upptäcka vem vi är.


Jag anser att alla vi bär vårt eget själens rum inom oss. Människor är på olika nivåer i sin medvetenhet, och vissa är mer öppen än andra. Vi gör alla dessa olika möten med varandra, på både gott och ont, när vi mest av allt behöver det.

Vi hjälper varandra i utveckling som individer.

Jag tror på att vi har olika familjeband, blodsband, hjärtband, själsligaband. Dessa familjeband är relationer som på något sätt utmanar oss att växa, så vi kan läka och öppna upp hjärtat.

Salongen Själens Rum skapades för att du som kund ska bli inspirerad att finna ditt inre rum, och för att du även ska kunna unna dig själv en stunds avkoppling och stillhet i lugn och fridfull miljö. Idag tar människor bra hand om sig genom träning och hälsa och bryr sig mycket om sitt yttre, men när det gäller insidan är det desto sämre.


Vi lever i ett högt tempo i samhället, och det vill jag hjälpa människor att släppa, om så bara för en stund. Jag känner mig otroligt berikad och tacksam som får jobba med människor och sprida glädje och kunskap om hur det yttre och det inre samspelar.


Mitt liv handlar om att jag leder mig själv och kan man göra det, så kan man leda andra. Jag vet att jag kan upplevas som provocerande, för jag är tuff, men också snäll. Jag har ett stort varmt hjärta, men jag lindar inte in vad jag tycker, "raka puckar" är min livsfilosofi.


Vi måste våga stänga dörrar! Dörrar som står på glänt och inte leder till någonting. Bryta relationer som inte fungerar, lämna arbete som vi inte trivs med. Sätta stopp för någonting destruktivt.

Även om inget av det passar andra, så handlar det om att acceptera och respektera sig själv. Våga förändra och visa civilkurage.


Öppna nya dörrar! Låt nya friska vindar blåsa in över dig. Ingen blir framgångsrik i sitt liv, utan att ha slitit, utan att ha offrat mycket tid och engagemang. En viktig egenskap för att nå framgång är att kunna se belöningen långt fram.

Nu har jag manifisterat min dröm. Nu lever jag min dröm.


Låt dig inspireras

Mot nya utmaningar

Med kraft och energi

 

Jessica Engman

"Våga släpp taget och hoppa...gör revolt någon gång i livet...och framförallt - börja älska dig själv"